Musici

Dirk Vandaele studeerde viool aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Jozef Luyten en Bernadette Bracke.
Hij concerteerde met onder meer het Helios-ensemble, Sinfonia, het BRT-orkest.
Hij specialiseerde zich verder in het bespelen van de barokviool en is sinds de oprichting lid van het barokorkest Il Fondamento onder leiding van Paul Dombrecht, waar hij sedert 2000 concertmeester is.
Dirk Vandaele concerteert in gans Europa, Rusland, de USA, Japan, Canada en Israel en werkt mee aan diverse klankopnames (Il Fondamento, La Pastorella, ensemble explorations, Helios-ensemble,..).
In 2012 en 2013 volgt hij de opleiding orkestdirectie in de klas van Daniel Gazon te Mons.
Hij doceert instrumentaal ensemble aan het muziekconservatorium van Leuven.
Dirk Vandaele is dirigent van het Symfonisch orkest van het conservatorium van Leuven.

Thomas Luks studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde zijn eerste prijs in de klas van Roel Dieltiens. Tegelijkertijd volgde hij de lessen oude muziek van Paul Dombrecht. Hij vervolmaakte zich verder op barokcello bij Lidewij Scheifes in Amsterdam en tijdens masterclasses bij o.a. Bruno Cocset.
Thomas Luks is lid van La Chambre Philharmonique (Emmanuel Krivine) en stichtend lid van Il Fondamento (Paul Dombrecht).
Hij verleent eveneens zijn medewerking aan tal van ensembles in binnen- en buitenland, zoals Stradivaria, Les Arts Florissants, Les Agrémens, Anima Eterna, Ricercar, La Petite Bande of Les Ambassadeurs.
Met deze ensembles concerteerde hij in heel Europa, Japan, de Verenigde Staten en Canada, en nam hij deel aan talrijke CD-opnamen.
Daarnaast speelt Thomas Luks in diverse kamermuziekformaties (Il Gardellino, Bachplus, …) en is hij regelmatig te horen in theater- en dansproducties (ensemble Leporello, compagnie Ovaal, …)

Els Flement studeerde piano bij Chantal Bohets aan het Conservatoire Royal de Liège.
Ze is ook kandidaat in de musicologie (KU Leuven).
Steeds gefascineerd door het volledige spectrum aan klavierinstrumenten, legde ze zich specifiek toe op de fortepiano. Ze kreeg voor dit instrument een masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Jos van Immerseel.
Verder studeerde ze klavecimbel bij Ewald Demeyere en volgde ze masterclasses bij o.a. A. Lubimov en Menno Van Delft.
Els is actief als pianiste, als klaveciniste en vooral als fortepianiste.
Ze geeft les aan de SAMWD Lier en aan de MA’GO Antwerpen en musiceert solo, als basso-continuospeelster en in kamermuziekverband.
Els kiest voor elk programma met zorg een instrument, waarbij ze vaak kan gebruik maken van haar prachtige kopie door C. Kelecom van een J.A. Stein.-fortepiano (1788).